SPECIALIZE IN STERILIZATION • FOCUS ON HIGH-END

E umi le ola tu'u apa ona o mea fa'asao?

Na lipotia e China Consumer Daily (lipoti Li Jian) ​​Tatala le tapuni (ato), ua sauni e 'ai, e tofo lelei, ma faigofie ona teuina.I aso talu ai nei, ua avea meaai tu'uapa ma mea e tatau ona i ai i le tele o lisi o totini a aiga.Ae ui i lea, o se suʻesuʻega lata mai i luga o le initaneti o le silia ma le 200 tagata faʻatau a le tusitala mai Saina Consumer News na faʻaalia ai ona o atugaluga e le fou meaʻai, e tatau ona tele naua mea faʻasao faʻaopoopo, ma leiloa le tele o meaʻai, o le toʻatele o tagata e maua le atoatoa. vaaiga i apa meaai."Favorability" moni e le maualuga tele.Ae po o talafeagai moni nei masalosaloga?Fa'alogo i tala a le au atamamai i mea'ai.

Apa malu, ua e faalogo i ai?

I le vaitau o le utiuti o meafaitino, o meaai tu'uapa sa masani ona avea ma se tofo ese e tumu i le "tamaoaiga".I le tele o manatuaga o le post-70s ma post-80s, o meaʻai tuʻuina o se meaʻai paleni e mafai ona 'ai i taimi o tausamiga poʻo maʻi.

O mea'ai apa sa avea muamua ma mea'ai i luga o le laulau monotono o tagata masani.Toeitiiti lava o so'o se mea'ai e mafai ona tu'u apa.Fai mai o le filifilia o meaai apa e eseese, lea e mafai ona lagona ai e tagata le tamaoaiga o se taumafataga Manchurian atoa.

Ae peita'i, afai o lou va'ai i mea'ai tu'uapa o lo'o i ai pea i le tulaga o fualaau 'aina, fualaau faisua, i'a ma aano o manufasi o lo'o afifi i apa apa po'o fagu tioata, atonu o le a fai lava si "ua tuai".

"National Food Safety Standard for Canned Food" o loʻo faʻamalamalamaina manino ai meaai tuʻufaʻatasia o se pisinisi e le masani ai meaʻai e faia mai fualaau 'aina, fualaau faisua, meaʻai suamalie, lafumanu ma aano o moa, manu vai, ma isi, lea e gaosia e ala i togafitiga muamua, tuʻuina, faʻamau, sterilization vevela ma isi faiga.Mea'ai apa ma siama.

O le Polofesa Lagolago Wu Xiaomeng mai le School of Food Science and Nutritional Engineering a Saina Agricultural University na faamatala i se faatalanoaga ma se tusitala mai Saina Consumer News e faapea o le uiga o meaai tuuapa e muamua ona faamauina, ma lona lua o le ausia lea o le sterility pisinisi.O le afifiina o lo'o fa'aaogaina e mafai ona fa'apipi'iina ma'a'a e fa'atusaina e apa u'amea masani po'o apa tioata, po'o fa'apipi'i fetu'una'i e pei o taga alumini pepa ma taga kuka vevela, lea e masani ona ta'ua o mea'ai apa vaivai.Mo se fa'ata'ita'iga, taga fuala'au 'aina i taga alumini pepa i totonu o mea'ai fa'avevela a le tagata lava ia, po'o taga kuka vevela masani e pei o fasi pua'a fa'amasani Sichuan ma fasi pua'a fa'a'i'a, e aofia uma i le vaega o mea'ai apa.

E tusa o le 2000, i le avea ai ma vaega muamua o pisinisi i totonu o pisinisi tau taumafa, na faasolosolo malie lava ona faaigoaina meaai tu'u "le maloloina".

I le 2003, o se lisi o "Top Ten Junk Foods Published by WHO" (apa meaai o loʻo lisiina) na manatu lautele e avea ma fusi mo le malulu o meaai apa i tagata.E ui lava o lenei lisi ua matua faaseseina, o meaai tuuapa, aemaise lava le masani "mea'ai apa malo" (faʻapipiʻi i fagu uʻamea poʻo tioata), e foliga mai e faigata ona tatala le faʻaupuga a tagata Saina.

O fa'amaumauga o lo'o fa'aalia ai e ui o lo'u atunu'u o lo'o fa'amuamua le gaosiga o mea'ai tu'uapa a lo'u atunu'u i le lalolagi, ae o le fa'aaogaina e le tagata o taumafa tu'uapa e itiiti ifo i le 8 kilokalama, ma e to'atele tagata e itiiti ifo i le lua pusa i le tausaga.

O le 'ai o mea'ai apa e tutusa ma le 'ai o mea'ai fa'asao?O le su'esu'ega laititi lea ua fa'ailoa mai ai e 69.68% o i latou na tali mai e seasea fa'atauina meaai tu'uapa, ae 21.72% o i latou na tete'e na'o fa'atauina mai lea taimi i lea taimi.I le taimi lava e tasi, e ui o le 57.92% o i latou na tali mai e talitonu e faigofie ona teuina mea'ai tu'u apa ma e talafeagai mo le teuina i totonu o le fale, ae o le 32.58% o i latou o lo'o tali mai e talitonu pea o meaai tu'uapa e umi lona ola ma e tatau ona tele naua mea fa'asao.

11

O le mea moni, o mea'ai apa o se tasi lea o nai mea'ai e le mana'omia pe itiiti ni fa'asao.

O le "National Food Safety Standard for the Use of Food Additives" o loʻo faʻamaonia ai e faʻaopopo i le apa bayberry (propionic acid ma lona sodium ma calcium salts e faʻatagaina e faʻaopoopoina, o le aofaʻi maualuga o le faʻaaogaina o le 50 g / kg), apa pupuʻu, sauerkraut, meaʻai suamalie ma nati (faʻatagaina e faʻaopopo le Sulfur dioxide, o le aofaʻi maualuga o le faʻaaogaina o le 0.5 g / kg), apa aano o manufaʻa (nitrite e faʻatagaina, o le maualuga o le faʻaaogaina o le 0.15 g / kg), o nei ituaiga 6 o meaai e manaʻomia tele. maualalo fua o fa'asao e fa'atatau i meaola ninii fa'apitoa, ae le mafai ona fa'aopoopo isi vaega.fa'asao.

O lea la, o le a le "tausaga fa'aaisa" o meaai tu'uapa lea e masani ona teuina mo le 1 i le 3 tausaga pe sili atu i le vevela o le potu?

Na taʻu atu e Wu Xiaomeng i le tusitala o le "China Consumer News" e faapea o meaai tuuapa e puipuia moni lava i auala e lua o le sterilization technology ma le teuina faamau.I le tele o tulaga, o mea'ai e afaina e afaina i meaola ninii e pei o siama ma molds.O le fa'agaioiina o mea'ai tu'uapa e ala i le fa'amamaina o auala e pei o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le mamafa e mafai ona mafua ai le tele o nei meaola ninii e pe.I le taimi lava e tasi, o faʻagasologa e pei o le gasu ma le faʻamaufaʻailoga e mafai ona faʻaitiitia ai le filogia o meaʻai.O le okesene o lo'o i totonu o le atigipusa e taofia ai le tuputupu a'e o nisi o meaola ninii i totonu o le atigipusa, ma poloka ai le ala o le okesene po'o ni meaola ninii i fafo atu o le atigipusa i totonu o le atigipusa, ma mautinoa le saogalemu o meaai.Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o tekonolosi meaʻai, o tekonolosi fou e pei o le faʻamalosia o le siosiomaga ma le faʻamaʻiina o microwave e faʻapuupuu le taimi faʻamafanafana, faʻaitiitia le malosi, ma sili atu le lelei o le faʻamaʻaina.

O le mea lea, e le tatau ona popole i le tele o mea faʻasao i oloa tuʻuapa.O le “faasaienisi lauiloa” i luga o le Initoneti e faapea “o le ʻaina o meaʻai apa e tutusa ma le ʻai o mea e faasao” e matuā faateʻia ai.

Po'o mea'ai tu'ina ua le aoga ma aoga?

Na maua i le su'esu'ega e fa'aopoopo i le popole i mea fa'asao, 24.43% o i latou na tali mai na talitonu e le fou mea'ai tu'uapa.I totonu o le sili atu i le 150 i latou na tali mai e "seasea faʻatau" ma "e le faʻatau lava" meaai tuʻuapa, 77.62% o i latou na tali mai e talitonu o meaʻai apa e le fou.

12

E ui lava ua amata ona mafaufau nisi o tagata faatau i le filifilia o meaai tuuapa e faigofie ona faasaoina ona o tulaga e pei o le puipuia ma le puleaina o faamai ma le teuina i fale, e leʻi suia ai le manatu o tagata i lona "valea".

O le mea moni, o le tula'i mai o tekonolosi tu'uapa lava ia o le tausia lea o mea'ai fou.

Na fa'amatala e Wu Xiaomeng o mea'ai e pei o aano o manufasi ma i'a o le a vave ona pala pe a le fa'agaioia i le taimi.Afai o fualaau faisua ma fuala'au 'aina e le fa'agaioia i le taimi pe a uma ona tauina, o le a fa'aauau pea ona ma'imau mea'ai.O le mea lea, o nisi ituaiga o loʻo i ai se laina faʻapipiʻi atoatoa e masani lava ona filifilia le vaitau matua ma le tele o gaosiga o mea e faʻaaogaina ma faʻafouina, ma o le filifiliga atoa o meafaitino ma gaioiga e oʻo lava i lalo ifo o le 10 itula.E leai se isi mea'ai e leiloa nai lo le auala e alu ai mea fou mai le pikiina, felauaiga, fa'atau atu, ona o'o atu lea i le pusaaisa a le tagata fa'atau.

O le mea moni, o nisi vitamini e maualalo le fa'apalepale i le vevela e mou atu le vevela a'o tu'u apa, ae o le tele o mea'ai e fa'atumauina.O lenei gau e le sili atu foi i le leiloa o meaʻai mai fualaau faisua masani e kuka i le fale.

O nisi taimi, o mea'ai apa e mafai ona aoga mo le taofiofia o vaitamini.Mo se faʻataʻitaʻiga, apa tamato, e ui ina faʻamaʻi, o le tele o mea o loʻo iai vitamini C o loʻo i ai pea pe a latou tuua le falegaosimea, ma e matua mautu.O le isi faʻataʻitaʻiga o iʻa tuʻuina.A maeʻa le maualuga o le vevela ma le faʻamaʻiina o le mamafa, e le gata o aano o manu ma ponaivi o le iʻa e sili atu ona vaivai, ae faʻapea foʻi le tele o le calcium ua solo.Ole mea ole calcium ole pusa o i'a tuu apa e mafai ona 10 taimi e maualuga atu ai nai lo i'a fou e tutusa le mamafa.O le uʻamea, zinc, iodine, seleni ma isi minerale i iʻa o le a le leiloa.

Aisea e le mafai ai ona “ga'o” meaai apa

I le tele o tulaga, e fautuaina le au fa'atau e o atu i faleoloa tetele po'o supamaketi e fa'atau oloa mai fale gaosi masani, ma fa'amasino le lelei o mea'ai tu'uapa mai itu o foliga vaaia, afifiina, uiga lelei, fa'ailoga, ma fa'ailoga.

Na faamanatu mai e Wu Xiaomeng o apa o apa uʻamea masani e tatau ona i ai se foliga atoatoa, leai se deformation, leai se faʻaleagaina, leai ni mea ele, ma le pito i lalo e tatau ona faʻafefe i totonu;o le ogatotonu o le ufiufi uʻamea o atigi fagu tioata e tatau ona faʻavaivai teisi, ma e tatau ona vaʻaia mea i totonu o le fagu.O foliga e tatau ona atoatoa, o le supa e manino, ma e leai ni mea leaga.

O se fa'amanatu fa'apitoa, afai e te feagai ma tulaga nei, tusa lava po'o le a le fa'aosoosoina o mea o lo'o i totonu o le apa, aua le 'ai.

O le tasi o le apa "faalogo ga'o", o lona uiga, o le tane fa'alautele.O le mafuaaga autu o le faʻalauteleina o le apa ona o totonu o le apa o loʻo faʻaleagaina e microorganisms ma gaosia ai le kesi.O nei kasa e faʻaputuina i se tulaga patino, lea e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le apa.O le mea lea, o meaʻai tuʻuina o loʻo "maua le mamafa", o se fuʻa mumu manino lava ua leaga.

Lona lua, o lo'o lia'i ma liusua le afifi apa.I le faagasologa o le teuina ma le felauaiga o oloa tuuapa, ona o patupatu ma isi mafuaʻaga, o le a faʻaleagaina le afifiina o oloa, ma tafe le ea i le faʻamaufaʻailoga o le tapuni apa.O le tafe mai o le ea e mafua ai ona faʻafesoʻotaʻi oloa i totonu o le apa ma le lalolagi i fafo, ma e ono faʻaogaina e meaola ninii le avanoa e ulufale ai.

13

O le suʻesuʻega na maua ai e 93.21% o le au tali sa i ai le filifiliga saʻo mo lenei mea.Ae ui i lea, e tusa ma le 7% o le au tetee na talitonu o patupatu na mafua i le taimi o felauaiga e le o se faafitauli tele, ma na filifili e faʻatau ma 'ai.

Na faamanatu e Wu Xiaomeng o le tele o aano o manufasi apa ma fualaau faisua e le mamafa tele, ma e fautuaina e 'ai i le taimi e tasi pe a uma ona tatala.Afai e le mafai ona e fa'auma, e tatau ona e sasaa i totonu o se atigipusa, sima po'o se palasitika mea'ai, fa'amaufa'ailoga i se afifi palasitika, teu i totonu o le pusaaisa, ma 'ai vave.

Ae mo sosi suka suka ma siamu, o le suka e masani lava 40% -65%.I se tulaga tutusa, e le faigofie ona faʻaleagaina pe a uma ona tatala, ae e le tatau ona faʻatamala.Afai e le mafai ona e 'ai uma i le taimi e tasi, e tatau ona e ufiufi le fagu, pe sasaa i totonu o se isi koneteina ma faʻamau i pepa iila, ona teu lea i totonu o le pusaaisa, ma taumafai e 'ai i totonu o le lua pe tolu aso.I le autumn ma le taumalulu, e mafai ona teuina mo ni nai aso.

So'oga Fa'atatau: Commercial Aseptic

O mea'ai tu'ina e le'o matua'i fa'amama, ae fa'atau fa'apisinisi.Fa'atauga fa'apisinisi e fa'atatau i le setete lea e tu'u ai mea'ai tu'uapa, pe a uma ona fa'amama le vevela, e le o iai ni microorganisms pathogenic, e le o iai fo'i ni microorganisms e le fa'ama'i e mafai ona fa'ateleina i totonu i le vevela masani.I se tulaga fa'atauva'a fa'apisinisi, o mea'ai tu'uapa e mafai ona fa'amautinoa e saogalemu mo le taumafaina.


Taimi meli: Ian-04-2023